İSTANBUL / KAĞITHANE - Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi

SAAT: 12.00-14.00 ARASI

TÜM VELİLERİMİZİ BEKLERİZ.

Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi Öğrenci İftar Yemeği

Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi öğretmenlerinin ve idarecilerinin de katılım gösterdiği, öğrencilerimize yönelik iftar yemeği etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğimizde öğrencilerimizin Ramazan ayının değerini, oruç tutmanın insana manevi ve fiziki katkılarını fark etmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Ramazan ayına dair kalıcı anılar bırakmak, işbirliği içerisinde çalışarak arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmiş olmak hedeflenmiştir.

Katılım gösteren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi Öğretmenleri İftar Yemeği

Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi öğretmenleri, idarecileri ve daha önceki dönemlerde okulumuzda öğretmenlik ve idarecilik yapmış olan öğretmenlerimiz ile geleneksel iftar yemeği etkinliği gerçekleştirdik. İftar yemeğimize katılım gösteren tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

22 Mart Dünya Su Günü Farkındalık Çalışması

Okulumuzda Melike İrem Arslan ve Saliha Elif Akca tarafından yürütülen “Clear, Cool and Sweet Waters” isimli eTwinning projesi kapsamında 22 Mart Dünya Su Günü için farkındalık çalışmaları yapıldı. Okulumuz öğrencilerinden Dilay Nisa Arslan, İlayda Özelci, Minasu Özdemir, Ayşenur İpek Çoban, Elif Betül Karaca, Beyza Nur Gemi, Eda Çakırca, Aysen Gökçe Mavruk, Beril Tuana Parlak, Zülal Melek Sevgi tarafından tüm sınıflarımızda su tasarrufunun önemi, suyun insanlık ve dünyamız için değeri konusunda sunumlar yapıldı.

Uluslararası öğrenciler için tasarlanan bu disiplinler arası proje, kıyı şeridimizin korunmasına odaklanmaktadır. Amacı, genç nesillerin yasallık, kapsayıcılık, çevresel sürdürülebilirlik, katılım ve aktif vatandaşlık değerlerinin farkında olmalarını sağlamaktır. Bu düşünceyle, herkes diğerinin ihtiyaçlarına, engelli çocukların beklentilerine ve ihtiyaçlarına dikkat etmeye ve özen göstermeye, tüm bilişsel stillere saygı gösterirken çoklu duyusal ve algısal kanalların kullanımını geliştirmeye çağrılmaktadır.

Mrt

Biz öğretmenlerin tüm meslek yaşamlarındaki en büyük hayalleri, öğretmenin yanı sıra içinde büyük cevherler barındıran öğrencilerinin başarılarını ortaya çıkarabilmek ve bunlara şahitlik edebilmektir.

Öğrencilerimizin sunduğu performanslar da tam olarak bunun örneğidir.

İngilizce bir aşktır. Yeni bir dil öğrenmek emek ister, sevgi ister…

Öğrencilerimiz öğrendiklerini hayata geçirerek dillerini pekiştiriyor, İngilizcenin sadece bir dersten ibaret olmadığını görüyor, dili kullanabilmenin özgüvenini yaşıyor, bize de öğrettiklerimizi onlardan dinlemenin, onların çabalarına, onların öğretmenliklerine şahit olmanın mutluluğunu yaşatıyorlar. Her birine verdikleri emek ve sevgi için çok teşekkür ediyorum… Her birini ayrı ayrı çok seviyorum ve gurur duyuyorum…

Elif Tuğçe DAVULCU

İngilizce Öğretmeni

İngilizce Öğretmenimiz Elif Tuğçe DAVULCU liderliğinde yürütülen “We love English”projesi kapsamında öğrencilerimiz İngilizceye dair ders içinde öğrendikleri her şeyi hayata geçirmeyi amaçlamışlardır.

Günlük yaşamda kullanılan deyim ve atasözleriyle kısa filmler çekerken, gramer kurallarını yazılı olmaktan ve ezberden çıkarıp şarkı sözleri ve bestelerle kullanarak kalıcı hale getirmeyi hedeflemişlerdir. Öğrenci iken hayallerini kurdukları ders anlatımlarını, oyunlarla, şarkılarla kendileri öğretmen rolüne bürünerek sunmuşlardır ve mini tiyatrolar sergileyerek kendilerini sahnede izleme şansı yakalamışlardır.

Projenin amacı İngilizce öğrenmeyi kalıcı hale getirmek, ezber kalıplardan çıkarak dili canlı bir şekilde kullanmak, İngilizce konuşma korkularını yok edebilmek ve İngilizce konuşabilmenin keyifli yolculuğuna çıkabilmektir.

İngilizce bir ders değil bir aşktır sloganıyla “we love english “ projesinde rol alan tüm öğrencilerimizi ve kıymetli öğretmeniz Elif Tuğçe DAVULCU’yu tebrik ediyoruz

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü etkinliği okulumuz Öğretmen ve öğrencileri tarafındn gerçekleştirildi.

Şbt

İstanbul Atlas Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü öğrencileri Fatma Kaçmaz ve Nursena Koyuncu, okulumuz Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi’nde ‘İngilizce Konuşuyorum Projesi” adı altında 10 hafta boyunca öğrencilerin ingilizce konuşma becerilerini geliştirmek için ders vermişlerdir.

Öğrencilerimiz proje sonunda sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun,  İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü 2024 yılı Erasmus+ Akreditasyonu Konsorsiyum Üyeliği Başvurusu Kabul Edildi.

Şbt

“Wishes from 2024” isimli eTwinning projemiz, Türkiye’den 10, Sırbistan’da 1, İspanya’dan 1 ortak ile başladı. Projemiz, okulumuz öğretmenleri Zeynep Burçin AĞGÖÇ, Mehtap PAYDAŞ TEMUR, Melike İrem ARSLAN, Saliha Elif AKCA rehberliğinde yürütülmektedir. Projemize okulumuz 9. , 10. ve 11. sınıflardan öğrencilerimiz katılmıştır.
Projemizin amacı, öğrencilerimizin yeni yıldan dileklerini ve beklentilerini yaratıcı düşünme becerilerini kullanarak farklı etkinlikler ve WEB 2.0 araçları gibi bilişim araçları aracılığı ile birbirleriyle paylaşmaktır. Projemize dahil olan 3 ülke öğrencilerinin yeni yıldan ortak dileklerini, beklentilerini, isteklerini bir araya getirerek kültürler arası iletişim sağlanması amaçlanmaktadır.

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  1.DÖNEM KARNE TÖRENİ